Cursussen

Voor docenten organiseer ik door het jaar heen cursussen rond mijn boek Van fluit leren spelen naar muziek kunnen maken

In de basiscursus maak je kennis met een aantal belangrijke basisprincipes in het lesgeven, zoals omschreven in het boek. Hoe creëer je een leeromgeving waarin je leerling zich optimaal kan ontwikkelen, zowel op muzikaal als op instrumentaal vlak? Hoe ontwikkel je een soepele embouchure, begrip van ritme en muzikaliteit, hoe leer je mooi fraseren, hoe weet je of iets te moeilijk of juist te makkelijk is voor je leerling? 
Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreek ik een aantal veelvoorkomende technische en muzikale problemen, waarbij aan de hand van een aantal concrete oefeningen en speciaal lesmateriaal oplossingen aangedragen worden.
 
In de vervolgcursussen worden de oefeningen en het lesmateriaal uitgebreider besproken. Heb je zelf vragen of een specifieke problematiek bij een of meer leerlingen die je wilt bespreken, dan is dit daarvoor uitgelezen kans. Je kunt bijvoorbeeld een video-opname meenemen, aan de hand waarvan we probleemstelling en oplossing kunnen bespreken (uiteraard wel met toestemming van de desbetreffende leerling!).  Ben je inmiddels zelf aan de slag gegaan met oefeningen uit het boek, dan is de vervolgcursus een prima gelegenheid om feedback te vragen.
Je kunt naar behoefte aan een of meer vervolgcursussen deelnemen, nadat je de basiscursus gevolgd hebt.
 

De cursus duurt in totaal 2,5 uur. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers, zodat er voor iedereen genoeg ruimte is om vragen te stellen.

Het cursusgeld bedraagt € 40,00 per deelnemer.

Bij cursussen op locatie is dit bedrag te vermeerderen met een reiskostenvergoeding van € 0,19/km.

Voor meer informatie kan je telefonisch of per mail contact met me opnemen.

LEES HIER HET VERSLAG VAN EEN EERDERE BASISCURSUS

LEES HIER HET VERSLAG VAN EEN VERVOLGCURSUS

Het uitgestalde lesmateriaal

Fluitdocent