Dwarsfluitles

Je kunt op elke leeftijd dwarsfluit leren spelen. Ook heel jonge kinderen kunnen direct al op de dwarsfluit beginnen: voor hen zijn speciale kleinere en lichtere kinderdwarsfluiten te koop of te huur. Een voortraject op een ander instrument is niet nodig. 

Voor de allerjongste leerlingen (vanaf 3 jaar) heb ik zelf een unieke lesmethode ontwikkeld en gepubliceerd. Lesmateriaal en de manier waarop technische vaardigheden worden aangeleerd zijn speciaal aangepast aan de fysieke en cognitieve vaardigheden van het jonge kind. 

Uitgangspunt in mijn lesmethode is dat de leerling leert om op een vrije manier muziek te maken op de dwarsfluit. De leerling leert niet alleen om verschillende tonen op de fluit te blazen, maar hij leert ook door middel van bijvoorbeeld zingen, ritmespelletjes, naspeeloefeningen of eenvoudige improvisatie-opdrachten om naar muziek te luisteren. Het notenschrift wordt vanaf het begin geïntroduceerd, maar altijd in combinatie met spelen op het gehoor. Techniek, muzikaal gehoor en theorie vullen elkaar zo spelenderwijs aan.

Ook oudere leerlingen leren op deze manier dwarsfluit spelen, waarbij de oefeningen aan leeftijd en al aanwezige muzikale kennis worden aangepast.

In 2015 heb ik een handleiding voor dwarsfluitdocenten gepubliceerd. In deze preview kan je een indruk krijgen van mijn lesmethode.

Lijkt het je leuk om eens uit te proberen of dwarsfluit spelen wat voor jou is? Neem dan contact op voor een vrijblijvende proefles. 

Tarieven

Gewone dwarsfluit en kinderdwarsfluit

Fluitdocent