In 2015 verscheen van mijn hand het boek Van fluit leren spelen naar muziek kunnen maken, een handleiding voor fluitdocenten.
Je kunt hier een preview lezen
.

Van Fluit Leren Spelen Naar Muziek Kunnen Maken, een handleiding voor dwarsfluitdocentenHet boek bestaat uit drie verschillende delen, je kunt in elk deel een kijkje nemen. In (een fragment uit) de Inleiding kan je lezen waarom en hoe dit boek tot stand is gekomen. Hierna volgt een gedeelte uit Deel 1 De theorie van het lesgeven. Uit Deel 2 De praktijk van het lesgeven laat ik kriskras wat voorbeelden zien van oefeningen. In Deel 3 Appendix zijn de liedjes, duetten, ritme-oefeningen, improvisatietekeningen en theoretisch lesmateriaal te vinden. Hiervan kan je een aantal voorbeelden bekijken.

Boek bestellen

Ben je nieuwsgierig naar de rest van de inhoud? Dan kan je de volledige handleiding bestellen door een e-mail te sturen naar info@josinebrackman.nl. Het boek (A-4 formaat, 178 bladzijden) kost € 35,00, exclusief verzendkosten (€ 4,75 binnen Nederland/€ 9,35 België).

Je kunt er ook voor kiezen om het boek in pdf-formaat te bestellen via info@josinebrackman.nl. Dan kost het € 20,00. Je krijgt de pdf via de mail toegestuurd. Je hebt geen speciale toegangscode nodig om de pdf-versie te kunnen lezen. Dit heeft als consequentie dat je de pdf door zou kunnen sturen naar collega’s en andere geïnteresseerden; ik vertrouw er echter op dat hier geen misbruik van gemaakt wordt.

Daar staat tegenover dat je voor je leerlingen de bladzijden 121 t/m 173 (Appendix met lesmateriaal) zonder mijn toestemming vooraf mag kopiëren, printen of anderszins overnemen. Wel hoort daar de bronvermelding bij te staan, zoals onderaan elke bladzijde weergegeven. Dit geldt zowel voor de pdf als voor de gedrukte versie.