15 februari 2013
Ik heb nu sinds een half jaartje dwarsfluitles. Mijn papa en mama vonden het eigenlijk niet zo stoer dat ik dwarsfluit wilde gaan spelen. Ze vonden dat dat meer iets voor meisjes was. Maar ik heb heel lang gezeurd, en eindelijk mocht het! Papa vindt nu wel dat ik elke dag minstens een half uur moet spelen (hij zegt dan: “Weet je David, je wordt pas een genie als je meer dan tienduizend uur geoefend hebt!”). Maar ik weet helemaal niet of ik later wel een genie wil worden. Ik denk dat ik liever iets met sommetjes ga doen later. Dat heb ik laatst ook tegen de juf gezegd, en toen zei ze dat ik nog een beetje jong was om me daar al zorgen over te maken. Dat vond ik wel fijn.

Nu is mijn juf haar huis aan het verbouwen. Ze zegt dat er een hele mooie muziekkamer gaat komen. Ze kijkt dan heel blij.

Ik heb nu telkens in een andere kamer les. Eerst in een kleine kamer, waar ook een bed en een boekenkast stonden. Nu is die slaapkamer weg en heb ik les in een andere kamer. Daar staat ook een bed, en twee kasten. Ik heb trouwens ontdekt dat de juf een heleboel notenborden heeft. Want in de muziekkamer stond altijd een notenbord, en in deze slaapkamer staat precies zo’n notenbord!

15 maart 2013
In de kamer waar ik nu les heb is niet zo veel plek om rond te rennen, dat vind ik wel jammer. Maar gelukkig wordt de nieuwe muziekkamer heel groot. Elke week als ik les heb, kan ik zien dat er weer wat nieuws is gemaakt. Ze hebben allemaal muren weggehaald, en toen was er een hele grote kamer met een heleboel verschillende stukjes vloer. En toen hebben ze daar een nieuwe vloer overheen gemaakt. Laatst waren ze de muren aan het schilderen. De nieuwe muziekkamer is nu bijna af.

Ik moet altijd naar de wc als ik fluitles heb. De wc wordt ook verbouwd. Eerst was de wc in een badkamer. Nu is die badkamer weg. En nu moet ik naar een andere wc die vlakbij de keuken is. Die is niet zo mooi als de wc in de badkamer. Ik snap niet waarom ze dat niet andersom gedaan hebben. Ik zou deze wc gesloopt hebben en de wc in de badkamer hebben laten staan. Misschien word ik later wel architect, dan kan ik bedenken hoe je het beste kunt verbouwen.

Trouwens, ik denk dat de juf twee keer getrouwd is, want ze heeft aan allebei haar handen een ring. Ik heb het aan haar gevraagd, maar ze zegt dat dat niet zo is. Ik hoop het maar, anders is het wel een beetje zielig voor haar man.

12 april 2013
Vandaag had ik voor het eerst les in de nieuwe muziekkamer. De juf keek heel blij, wat ik een beetje gek vond, want ze weet toch al weken hoe de muziekkamer eruit zou gaan zien? Ik vind het verschil met vorige week niet zo groot hoor. Maar het is wel leuk dat ik nu weer rond kan rennen.

Weet je wat ik nou wel bijzonder vond? Ik moest tijdens de les weer naar de wc. Nou blijkt dat ze stiekem ook een nieuwe wc gemaakt hebben! Ik deed de deur open en ik wist niet wat ik zag! Ik vroeg me af of de juf het wel wist, van die nieuwe wc, dus ik heb haar geroepen en heb gevraagd of ze even met me mee wilde lopen. Ik was heel benieuwd wat ze ervan zou vinden, ik maakte het extra spannend door de deur heel langzaam open te doen en toen riep ik: “Kijk eens, wat een verbouwing!!”

De juf keek daarna heel vrolijk.

Meer ideeën over lesgeven vind je in Van fluit leren spelen naar muziek kunnen maken.

© Josine Brackman-Pijnacker Hordijk

Categorieën: muziek

1 reactie

Jard Folmer · 31 maart 2017 op 21:10

Koesteren!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *